WordPress 6.4 “Shirley”

Ja tenim nova versió de WP amb novetats interessants que inclouen Block Hooks, una millor organització de les plantilles, una paleta d’ordres redissenyada i millorada, canvis a les pàgines adjuntes, un efecte lightbox a les imatges i diverses millores del flux de treball d’escriptura.

La càrrega de plantilles millorada, les estratègies de càrrega d’scripts refinades i altres millores de rendiment faran que el vostre lloc web de WordPress sigui més ràpid, mentre que les millores de visualització de llista i diverses actualitzacions de la interfície d’usuari faran que el vostre lloc web de WordPress sigui més ràpid.

WordPress 6.4 també ofereix un nou tema predeterminat amb tones de plantilles ja fetes i plantilles que agilitzaran el vostre procés d’edició.

Això és molt, oi? Així que no esperis més i anem a descobrir les novetats de WordPress 6.4.

Hooks de Blocs

Els Hooks de blocs (anteriorment anomenats blocs d’inserció automàtica) permeten als connectors interactuar automàticament amb l’editor Gutenberg.

Concretament, amb Block Hooks, un bloc es pot col·locar automàticament en una posició específica quan s’afegeix un altre bloc al contingut.

Hi ha dos principis que guien com han de funcionar els Hooks de blocs:

No s’ha de demanar a l’usuari que inseriu manualment el bloc a l’editor, i la inserció del bloc al front-end hauria de tenir lloc immediatament després d’activar el connector que proporciona el bloc connectat. La desactivació del connector hauria d’eliminar automàticament el bloqueig.
El bloc ha de ser visible a l’editor i l’usuari ha de poder controlar la inserció automàtica.
Per tenir en compte ambdós principis i preservar la informació continguda en el codi, els blocs enganxats només funcionen en models i parts de models no modificats i en models proporcionats pels temes, copiats del directori de models o desats amb la funció register_block_pattern. No funcionaran en contingut de publicació, plantilles modificades i parts de plantilles, ni plantilles generades per l’usuari.

A més, la nota del desenvolupador adverteix:

A partir de WordPress 6.4, no podeu inserir automàticament blocs que tinguin una funció de desar, en cas contrari es produiran errors de validació de blocs. En termes col·loquials, això vol dir que els Block Hooks funcionen amb blocs dinàmics, no amb blocs estàtics.

Més informació sobre blocs estàtics i dinàmics.

Podeu implementar Block Hooks de dues maneres: utilitzant el fitxer block.json o el nou filtre hooked_block_types.

Enganxar blocs amb block.json

L’ús de block.json és la manera ràpida i senzilla d’enganxar un bloc de tercers, però no ofereix molta flexibilitat, ja que un bloc inserit automàticament amb block.json s’adjuntarà incondicionalment a totes les instàncies de l’objectiu.

Podeu afegir blocs enganxats mitjançant la nova propietat blockHooks, que pren un objecte clau/valor on la clau és el nom del bloc que voleu connectar i el valor especifica la seva posició respecte al bloc objectiu.

Podeu establir una de les posicions següents:

abans del bloqueig de l’objectiu
després del bloc de destinació
firstChild del bloc contenidor objectiu
lastChild del bloc contenidor objectiu

Quan utilitzeu firstChild o lastChild amb block.json, un nou panell Plugins a l’inspector de blocs mostra els blocs que s’insereixen automàticament, amb commutadors per activar/desactivar la inserció automàtica de blocs.

Enganxar blocs utilitzant hooked_block_types

Una manera més flexible de fer que els blocs es connectin a un objectiu és utilitzar el nou filtre hooked_block_types. Et permet fer hook de blocs incondicionalment, igual que el mètode block.json, o basant-te en una condició —per exemple, fer hook d’un bloc a un objectiu depenent de la plantilla, la part de la plantilla o el patró on es trobi.

La funció callback de hooked_block_types accepta quatre paràmetres:

$hooked_blocks — Un array de blocs enganxats.
$position — Pot ser before, after, first_child o last_child.
$anchor_block — El nom del bloc àncora.
$context — La plantilla de bloc, la part de la plantilla o el patró a què pertany el bloc àncora.
Per a més informació tècnica sobre els Hooks de Bloc, consulteu la nota de desenvolupament.

Millores al sistema de plantilles

Pattern Blocks és una poderosa eina de disseny que pots fer servir en el teu contingut o plantilles, permetent crear estructures de blocs complexes sense complicacions. Podeu utilitzar les plantilles proporcionades pel vostre tema de bloc o afegir altres plantilles copiant-les del directori de plantilles.

També podeu crear les vostres plantilles des de zero a la interfície de l’editor de publicacions/lloc. I si se sent còmode amb la programació, podeu afegir plantilles al vostre tema actual (o tema secundari) amb un fitxer .php. Avui dia, les plantilles són tan crucials a WordPress que hem publicat una guia detallada sobre tot allò relacionat amb les plantilles de blocs.

Valora aquet contingut!
[Total: 0 Average: 0]

Feu un comentari