WordPress 5.8 “Tatum”

WordPress 5.8 “Tatum” es va llançar al públic el 20 de juliol de 2021. Consulteu l’anunci de WordPress 5.8 per obtenir més informació sobre aquesta versió.

Per a la versió 5.8, la versió de la base de dades (db_version a wp_options) es va actualitzar a 49752 i la revisió de Trac va ser 51465.

La Guia de camp de WordPress 5.8 conté informació pertinent i profunda sobre els principals canvis tècnics d’aquesta versió.

Destacats

Gestiona els ginys amb blocs

Després de mesos de treball dur, la potència dels blocs ha arribat tant a l’editor de widgets de blocs com al personalitzador. Ara podeu afegir blocs tant a les àrees de widgets del vostre lloc com amb la previsualització en directe mitjançant el Personalitzador. Això obre noves possibilitats per crear contingut: des de mini dissenys sense codi fins a la vasta biblioteca de blocs bàsics i de tercers. Per als nostres desenvolupadors, podeu trobar més detalls a la nota de dev Widgets.

Mostra publicacions amb nous blocs i patrons

El bloc de bucles de consulta permet mostrar publicacions basades en paràmetres especificats; com un bucle PHP sense el codi. Mostra fàcilment publicacions d’una categoria específica per fer coses com ara crear una cartera o una pàgina plena de les teves receptes preferides. Penseu-ho com un bloc més complex i potent d’últimes publicacions. A més, els suggeriments de patrons fan que sigui més fàcil que mai crear una llista de publicacions amb el disseny que desitgeu.

Editeu les plantilles al voltant de publicacions

Podeu utilitzar l’editor de blocs familiar per editar plantilles que contenen el vostre contingut; simplement activeu un tema de blocs o un tema que hagi optat per aquesta funció. Canvieu d’editar les vostres publicacions a editar les vostres pàgines i torneu-les de nou, tot fent servir un editor de blocs conegut. Hi ha més de 20 blocs nous disponibles dins de temes compatibles. Obteniu més informació sobre aquesta funció i sobre com experimentar-la a les notes de la versió.

Visió general de l’estructura de la pàgina

De vegades necessiteu una pàgina de destinació senzilla, però de vegades necessiteu alguna cosa una mica més robust. A mesura que augmenten els blocs, apareixen patrons i la creació de contingut es fa més fàcil, calen noves solucions per facilitar la navegació del contingut complex. La vista de llista és la millor manera de saltar entre capes de contingut i blocs imbricats. Com que la Vista de llista us proporciona una visió general de tots els blocs del vostre contingut, ara podeu navegar ràpidament fins al bloc precís que necessiteu. Esteu a punt per centrar-vos completament en el vostre contingut? Activeu-lo o desactiveu-lo per adaptar-lo al vostre flux de treball.

Patrons suggerits per a blocs

A partir d’aquesta versió, l’eina Transformacions de patrons suggerirà patrons de blocs en funció del bloc que utilitzeu. Ara mateix, podeu provar-ho al bloc de consultes i al bloc d’icones socials. A mesura que s’afegeixen més patrons, podreu inspirar-vos en la manera d’estilitzar el vostre lloc sense deixar mai l’editor.

Estilitzar i acolorir imatges

Acoloreix la imatge i els blocs de coberta amb filtres de dos tons. Duotone pot afegir un toc de color als vostres dissenys i donar estil a les vostres imatges (o vídeos al bloc de portada) per integrar-vos bé amb els vostres temes. Podeu pensar en l’efecte duotònic com un filtre en blanc i negre, però en lloc de que les ombres siguin negres i que les luces siguin blanques, trieu els vostres propis colors per a les ombres i les luces. A la documentació hi ha més informació sobre com funciona.

Theme.json

Presentació de les API Global Styles and Global Settings: controleu la configuració de l’editor, les eines de personalització disponibles i els blocs d’estil mitjançant un fitxer theme.json al tema actiu. Aquest fitxer de configuració habilita o desactiva funcions i estableix estils predeterminats tant per a un lloc web com per a blocs. Si creeu temes, podeu experimentar amb aquesta primera iteració d’una nova funció útil. Per obtenir més informació sobre el que està disponible actualment i el seu funcionament, consulteu aquesta nota de desenvolupament.

Suport de caiguda per a IE11

A partir d’aquesta versió, s’ha deixat de donar suport a Internet Explorer 11. Això significa que és possible que tingueu problemes de gestió del lloc que no es solucionin en el futur. Si actualment utilitzeu IE11, es recomana canviar a un navegador més modern.

Addició de suport per a WebP

WebP és un format d’imatge modern que proporciona una compressió millorada sense pèrdues i pèrdues per a les imatges del web. Les imatges de WebP són aproximadament un 30% més petites de mitjana que els seus equivalents JPEG o PNG, cosa que resulta en llocs més ràpids i amb menys amplada de banda.

Addició de suports de blocs addicionals # Afegir suports de blocs addicionals

En ampliar els suports de blocs implementats prèviament a WordPress 5.6 i 5.7, WordPress 5.8 introdueix diversos indicadors de suport de blocs nous i noves opcions per personalitzar els blocs registrats. Hi ha més informació disponible al bloc de suport per a la nota de dev.

Valora aquet contingut!
[Total: 1 Average: 5]

Feu un comentari