WordPress 5.9 nova versió

Ja ha sortit la esperada nova versió 5.9 del nostre gestor de continguts preferit. I atenció per que porta importants novetats

Millores completes en l’edició del lloc

L’objectiu principal de WordPress és aconseguir l’edició completa del lloc per a tots els usuaris de WordPress. FSE (edició del lloc complet) us permet controlar tant el contingut de la pàgina com les peces globals del vostre lloc web alhora. Això vol dir que podeu canviar el disseny de la capçalera o el peu de pàgina mentre treballeu amb el contingut de la pàgina sense sortir de la pantalla, utilitzant les mateixes eines de disseny.

Diverses actualitzacions a l’editor de Gutenberg:

 • Alinear els elements
 • Millores del bloc de consultes
 • Millores a la vista de llista
 • Patrons
 • Eines de disseny actualitzades amb estils globals
 • Experiència de bloc de navegació més lleugera

L’editor de navegació proposat no estarà preparat per al llançament de WordPress 5.9, ja que no hi ha prou temps per a les proves necessàries. El focus s’ha canviat per preparar el bloc de navegació. WordPress Core va gravar una reunió recent amb més informació.

Interfície d’estils globals

S’apropen noves eines que us permeten canviar elements de disseny com la tipografia, l’espaiat i els colors a tot el vostre lloc alhora. Més informació i visualitzacions prèvies addicionals de les noves interfícies es troben al bitllet de github.

Càrrega mandrosa d’imatges (LazyLoad) a WordPress 5.9

Hi haurà millores a la funció de càrrega mandrosa d’imatges de Core. Aquest és l’objectiu que WordPress s’ha marcat:

Les primeres imatges de contingut “x” no s’han de carregar per defecte, amb “x” tan alta com sigui possible perquè hi hagi poca o cap regressió LCP (Largest Contextual Paint) i tan baixa com sigui possible perquè hi hagi té poca o cap regressió en el total de bytes carregats.

En les seves proves, WordPress va trobar que no carregar la primera imatge de contingut d’una pàgina amb mandrosa va provocar una millora mitjana del LCP del 7%. La proposta actual per a WordPress 5.9 és no carregar la primera imatge de contingut o iframe de contingut. L’exclusió de les imatges destacades també es discuteix.

Canvis de WordPress 5.9

Aquí hi ha algunes altres novetats previstes:

 • Suport PHP8 millorat
 • Una actualització de jQuery 3
 • Incrustacions actives per a Pinterest
 • Possibilitat de mostrar la pantalla d’inici de sessió en diferents idiomes
 • Galeria Block Refactor
 • Treballant cap a blocs sensibles amb eines de tipografia més fluides Exemple de bloc de WordPress


Correcció d’errors de WordPress 5.9

WordPress 5.9 també inclourà una sèrie de correccions d’errors.

Si els vostres blocs reutilitzables han desaparegut, podeu llegir els comentaris d’aquest tiquet per a una possible solució.
Potser us heu adonat quan a la pàgina Temes i passant el cursor per sobre d’una miniatura, la finestra del navegador tremola breument. Ja hi ha una sol·licitud d’extracció a git amb una correcció, de manera que s’hauria d’incloure.
Si utilitzeu el mode fosc, la pantalla del widget de WordPress 5.8 també es mostra en mode fosc. Un error fa que el text dels ginys sigui gris sobre un fons blanc que fa que sigui molt difícil de treballar, com es mostra a continuació a l’esquerra. Les proves s’han completat al bitllet de trac i, com podeu veure a la imatge de la dreta, té molt bona pinta!

Valora aquet contingut!
[Total: 1 Average: 5]

Feu un comentari